Startsida Shakers Journalistik Böcker Progg Speedway
 Tommy Rander
Rockens roll Över gränsen Kurvornas konst Din farfar heter Bernt

Tommy Rander har hittills skrivit fyra böcker. De är sinsemellan mycket olika.

Förlaget Ordfront gav 1974 ut Rockens Roll, som Tommy skrev tillsammans med radiokollegan Håkan Sandblad. Den kommer att återutges i bearbetad form inklusive en CD med "rotlåtar" under hösten 2010.

Nästa dröjde ända till 2004, då thrillern Över gränsen kom ut på Lindelöws Förlag i Göteborg.  

2006 utkom en så kallad coffee table bok om speedway. Titeln  Kurvornas konst plockade Tommy från en artikel i tidningen Arbetet 1990 om den fyrfaldige världsmästaren Hans Nielsen. Boken föregicks av ett TV-program som sändes i TV3 1992 och i en omarbetad version i Sportkanalen 1995. Programmet finns att köpa på DVD från tidningen SpeedwayRacing.

Den fjärde boken Din farfar heter Bernt utkom i mars 2010 och är en dokumentär roman om TRs biologiska far och hans krig.

TR har medverkat i flera lexikon och undervisningsprogram om rock- och popmusik, gjort en rad TV-program och mycket annat i publicistisk väg.

 

TR tecknade hösten 2009 ett förlagsavtal som kan innebära tre böcker 2010-12. 

Vissa tidigare kommer att åter ges ut. Bl a en reviderad Rockens Roll, som inte funnits att köpa på 20 år. Ska innehålla en CD med 50 låtar av betydelse för hur rockmusiken formades. Utges preliminärt augusti 2011.

 

Arbete pågår på ett manus med arbetsnamnet Bulawayo Boots.

 

Startsida      Shakers      Journalistik            Progg      Speedway